Spisesteder i Aalborg

Museer, arkitektur, et elektrisk byliv og den smukke havnefront er blandt Aalborgs stolteste vartegn. Men Aalborg er også en by, der byder på et væld af sublime madoplevelser.
Hvad end du søger frokost, aftensmad eller noget midt imellem, er Ålborg et fremragende udgangspunkt. Nedenfor giver vi dig vores bud på 12 spisesteder, som du endelig ikke må gå glip af, når du næste gang besøger Nordens Paradis. 

Spisesteder i Aalborg og den svære beslutning

Mange af os elsker at spise ude. Men det er ikke altid nemt at tage beslutningen om, hvor måltidet skal foregå. Alene i Aalborg og omegn findes der flere spisesteder, end du nogensinde kommer til at kunne overskue, og derfor er det ikke overraskende, hvis du føler, at du er ved at drukne i muligheder. Heldigvis er der hjælp at hente – lige her!

12 spisesteder i Aalborg

Vi kunne snildt have lavet en liste på 15 eller 20 besøgsværdige spisesteder. Men da pointen med nedenstående oversigt er at indskrænke dine muligheder til de allerbedste, har vi holdt os til 12.

På listen finder du mad fra flere forskellige verdenshjørner. Listen dækker både nogenlunde budgetvenlige spisesteder og spisesteder af den lidt dyrere og helt tunge kaliber, så der noget for ethvert budget.

Bühlmann: Herregårdshotellet – et af de gode spisesteder i Aaalborg

Den gode restaurantoplevelse afhænger ikke kun af maden. Servering og atmosfære er også af væsentlig betydning, når vi spiser ude. Og når du besøger Restaurant Bülhmann, er der overflod på alle parametre.

Restauranten finder du på Ålborgs eneste herregårdshotel Scheelsminde på Scheelsmindevej 35. Beliggende i overdådige omgivelser er hotellet blandt turisternes foretrukne destinationer, og dét skyldes ikke mindst de herligheder, der i form af blandt andet kaviar, skaldyr og udsøgt kød hver dag serveres i restauranten. Bühlmann er ikke en billig fornøjelse, men du kan vide dig sikker på, at den er alle pengene værd. 

Esaan: Kvalitet-thai på budget hos spisesteder i Aalborg

Det er ikke for ingenting, at danskerne ikke kan få nok af Thailands udsøgte gastronomi. Og hvis du leder efter en lækker madoplevelse, der oven i købet er til at betale, er Esaan et rigtig godt sted at starte.
Restaurantens menu omfatter alle de thailandske klassikere, og portionernes gode størrelse gør, at du helt sikkert ikke kommer til at gå sulten derfra. 

Fauna: Gastronomisk højdepunkt ud af spisesteder i Aalborg

Restaurant Fauna er blandt Aalborgs gastronomiske højborge. Restauranten har hjemme på Musikkens Plads 1, og med udsigt til havnefronten er du sikker på en storslået oplevelse, når du bestiller bord på Fauna.
Menuen er opdelt i tre hovedkategorier: Fine dining, concert menu/brunch og spisebar. Vælger du fine dining sektionen, bliver du budt på en hel række af smukt sammensatte retter, der også kommer med dessert. Spisebaren tillader dig at sammensætte din egen menu bestående af enten én eller flere retter, mens brunch sektionen byder på retter, som du kender fra det traditionelle brunch bord. Der er masser af muligheder for både kød og fisk hos Restaurant Fauna – og maden er altid i topklasse. 

Fisk og Skaldyr: Spisesteder i Aalborg med alt godt fra havet 

Der findes mange danske restauranter, som specialiserer sig i lækkerier fra havet. Men kun få af dem når dét niveau, du kan opleve, når du besøger Fisk og Skaldyr på Bispensgade 31 i Ålborg. 

I 2012 gennemgik restauranten en omfattende og meget flot renovering, og i dag er Fisk og Skaldyr det ultimative spisested for dig med en forkærlighed for fisk. Typisk byder restauranten blandt andet på foie gras, kaviar og østers, og da du tilmed har adgang til et fænomenalt vinudvalg, er du helt sikker på en oplevelse ud over det sædvanlige. 

Flammen: Overflod af kød hos spisesteder i Aalborg

Hvis du er vegetar, er Restaurant Flammen ikke noget for dig. Har du derimod hang til veltilberedt kød, finder du højest sandsynligt ikke en mere ideel restaurant.
Flammen ligger på Østerågade, og restaurantens menukort omfatter altid mindst 15 slags kød, som alle er nøje udvalgt af kokkene.
Personalet, der står klar ved grillen, hjælper dig gerne med at finde den helt rette udskæring kød til netop din aftensmad. Og når du har fået dit kød, kan du med fordel supplere med andre, varme herligheder og lidt grønt fra den store salatbar. 

Fusion: Fransk møder asiatisk hos spisesteder i Aalborg

På Strandvejen 4 finder du Restaurant Fusion – et spisested som både er kendt for sin særlige atmosfære og sine spændende madkreationer. Restaurantens navn refererer til fusionen mellem det franske og det asiatiske køkken, og når du sætter dig til bords, kan du vælge imellem både en række forskellige sushitallerkner, almindelig a la carte og en månedsmenu, der altid er på mellem fire og otte retter.
Hvis du er til eksklusive madoplevelser i elegante omgivelser, er Fusion helt sikkert stedet for dig. 

Jin Shing: Kinesiske klassikere hos spisesteder i Aalborg

Det kinesiske køkken har længe vakt begejstring blandt de danske madelskere. Og hos Jin Shing på Hjørringvej 40 finder du et kæmpe udvalg af kinesiske klassikere.
Jin Shing tilbyder både take away og spisning på stedet, og kombinationen af den afslappede atmosfære og de mere end budgetvenlige priser gør, at du bestemt ikke må glip af denne restaurant, når du næste gang søger spisesteder i nærheden af Aalborg. 

La Locanda: Madelskerens valg af spisesteder i Aalborg

Alle mennesker er forskellige, og det samme gælder vores madpræferencer. Alligevel findes der stort set ikke den madelsker, som ikke regelmæssigt gæster det italienske køkken.
La Locanda ligger på Obels Plads 3, og stedet er både kendt for sit brede udvalg, sin høje kvalitet og en ufatteligt hyggelig stemning. Hvad end du er til risotto, pasta, fisk, lam- eller oksekød, kan du være helt sikker på at få sulten stillet, når du besøger La Locanda

Ma Petit France: En bid af Frankrig hos spisesteder i Aalborg

Ejerne af Ma Petit France har længe vidst, at de som gamle vil slå sig ned i Frankrig. Men i mellemtiden har ingen af ejerne lyst til at undvære det franske køkken, og derfor byder de på Nørregade 6 indenfor til en perlerække af franske specialiteter.
Menukortet omfatter som regel både ost, tapas, salater, supper og rigtig meget andet, og maden er altid lækkert tilberedt. Hvis du kombinerer én af retterne med tjenerens vinforslag, er du sikker på en herlig gastronomisk oplevelse. 

Menendez: Eksperimentel latinamerikansk hos spisesteder i Aalborg

Det latinamerikanske køkken er generelt set langt fra ligeså velrepræsenteret herhjemme som for eksempel det italienske, det franske eller det kinesiske. Men på Ved Stranden C i Aalborg finder du Restaurant Menendez, der lige netop specialiserer sig i den form for mad, som du for eksempel kender fra Mexico.

Køkkenet er i høj grad af eksperimenterende slags, og derfor kan du hos Menendez smage særlige varianter af de klassikere, du sikkert allerede har prøvet. Restauranten tilbyder menuer på op til hele 12 retter og derfor egner restauranten sig ideelt til særlige anledninger. 

Rusk: De lokale råvarer hos spisesteder i Aalborg

Restaurant Rusk holder til på Einar Packness Vej 2, og restaurantens store popularitet skyldes både de hyggelige lokaler og madens høje kvalitet. Restaurantens menukort udgøres af fransk-inspirerede retter med nordiske twists, og lokale råvarer indtager altid en central plads på menuen.

Rusk tilbyder i løbet af ugen både frokost og aftensmad, og taget i betragtning af hvad du får for dine penge, er restauranten mere end et besøg værd. 

Tabu: Michelin-restaurant ud af de mange spisesteder i Aalborg

De fleste mennesker er glade for mad. Hvis du stiller høje krav til de madoplevelser, du har uden for hjemmet, er Restaurant Tabu på Vesterå 5 uundgåelig, når du næste gang befinder dig i Aalborg.
Den skiftende menu er både af internationalt, nationalt og regionalt ophav, og madens både overraskende og ufatteligt lækre kvalitet gjorde i 2019, at restauranten blev optaget i den anerkendte Michelinguide.

Tabu tilbyder både kød-, fisk- og vegetarretter, og drikkekortet omfatter både et væld af vine og masser af ikke-alkoholiske drikkevarer. Tabu er ikke blandt de billigste restauranter på denne liste, men maden fås stort set ikke bedre. 

The South Indian: Det ultimativt mest indiske af spisesteder i Aalborg

Har du som mange andre danskere en forkærlighed for indisk mad? Så kommer du ikke uden om The South Indian, som du finder på Sankelmarksgade 9. Restaurantens menu omfatter et væld af de retter, du sikkert allerede kender til, herunder samosaer, paneer og masser af lam.
Og med sin afdæmpede og elegante atmosfære, udgør The South Indian de perfekte rammer for nogle af de glædelige stunder, som du typisk gerne deler med dine allernærmeste. 

Ud og spise på spisesteder i Aalborg 

Der er mange gode grunde til at besøge Aalborg. Én af de mest fremtrædende grunde er den lange perlerække af spisesteder i Aalborg, som vi har listet ovenfor.

Når du begynder at lede efter din næste madoplevelse, kan du muligvis blive ærgerlig over, at du, når du vælger én restaurant til, bliver nødt til at vælge alle de andre fra. Men at spise ude er heldigvis ikke noget, vi kun gør én gang.
Det Aalborgensiske restaurantliv venter på dig. Kom afsted – og velbekomme. 

Kommentarer

  • Pt. er der ikke skrevet her...
  • Skriv en kommentar