Kylling i karry – en rigtig aftensmadsklassiker

De mange familie og husholdninger rundt omkring kan nok genkende sig selv i denne situation: man har omkring 10 retter, som man rigtig ofte laver, fordi det smager godt, er nemt at lave og passer fint ind i budgettet. En af disse retter kunne meget vel være kylling i karry, som altså er lidt af en klassiker i alt fra børnefamilier til hjemme hos de studerende. Så her skal det altså handle endnu mere om en af de helt klassiske aftensmadsretter – kylling i karry.

Et bud på en lækker, cremet og smagfuld kylling i karry

Overordnet set kan man jo egentlig lave en omgang kylling i karry på mange forskellige måder, og opskriften på madretten vil nok også varierer fra hjem til hjem, fordi det også er forskelligt, hvad man lige synes er lækkert at putte i.

Nogle af de ingredienser, som dog typisk vil være i kylling i karry, er kylling, løg, hvidløg, karry, hønsebouillon og æbler – og så serveres det selvfølgelig med ris. Det er altså en form for basisingredienser, hvor lige netop kylling, karry og æbler vil fylde en del i forhold til den smag, man ender med. 

Men der er også rigtig mange, som vælger at supplere med flere andre ting som eksempelvis mangochutney, forårsløg, gulerødder, ananas, krydderier eller hvad man nu ellers er til. Når man efterhånden har lavet retten et par gange, kan man nemlig netop selv begynde at eksperimentere med ingredienserne og afprøve om nogle af de grøntsager eller smage, man personligt godt kan lide, vil passe godt til retten. Det er altså en af de madretter, der også kan lade det være en del op til fantasien, så man kan give retten sit eget twist.

En nem ret til hverdagens aftensmad

Nu er det altså nogenlunde på plads, hvad retten indeholder, og hvordan man også selv kan tilføje de grøntsager eller krydderier, som man selv kan lide. Men så er det også vigtigt at nævne, at det altså er en ret simpel ret at lave, og det er netop også det, der gør kylling i karry til en ret populær aftensmadsret. 

For selvom man umiddelbart kan støde på en opskrift, hvor der er en masse forskellige ingredienser og krydderier, så vil meget af det først og fremmest være noget, man allerede har i forvejen. Og derudover så er det en ret, hvor det i bund og grund bare handler om at få det hele blandet sammen, og det er trods alt den slags madretter, som kræver mindst overskud. Der skal bare skæres nogle ting ud, som så blandes sammen, så det er altså en ret, der fungerer glimrende som aftensmad i den travle hverdag. Og hvis man laver en stor portion, så kan der jo også være lidt mad til madpakke dagen efter, eller måske endda til endnu en aftensmad på et andet tidspunkt i ugen.

Populær i mange forskellige hjem

Det, der også er med kylling i karry, er, at det er en spise, der desuden er ret populær i mange forskellige typer hjem. Og hvordan kan det mon egentlig være? Det har selvfølgelig noget at gøre med det, som også var pointen i førnævnte afsnit – altså at det er en nem ret i den travle hverdag, som mange nok kan genkende sig selv i. 

Men rettens popularitet har selvfølgelig også noget med selve smagene at gøre. Ingredienser som kylling, karry og æbler, og særligt når de indgår sammen, er nemlig ret neutrale. Det er ikke smagen, der rigtig skiller vandene – næsten alle kan være med på en god omgang kylling i karry. Og selv hvis man nu er vegetar og altså ikke kan spise retten med kylling, så kan man bare undvære den del af retten og eksempelvis udskifte kyllingen med nogle kikærter eller nogle grøntsager. Så når man også begynder at gøre retten til sin egen, så bliver det netop til en ret, alle på en eller anden måde kan være med på.

Ikke prøvet retten før? 

Retten kylling i karry er altså populær i mange hjem, men du har måske aldrig prøvet at lave den før? Så er det vist ved at være på tide, at du prøver kræfter med denne lækre og nemme ret. Det er altså med at lave en simpel søgning på nettet eller at finde en opskrift i en kogebog og se, om der eventuelt skal suppleres med nogle andre gode ingredienser. Kylling i karry går man i hvert fald aldrig galt i byen med.

Og så findes der jo også mange spisesteder, der serverer kylling i karry.

Kommentarer

  • Pt. er der ikke skrevet her...
  • Skriv en kommentar